top of page

Intro: E-Mail Marketing

(sau cum să nu mai arunci banii pe reclame 💸)



Conceptul de e-mail marketing se află prin preajmă deja de mult, și cu toate acestea rămâne una dintre cele mai eficiente metode de marketing digital, bineînțeles, asta dacă este folosită cum trebuie.


În zilele noastre, e-mailul trebuie să apară ca o conversație one-to-one cu persoanele la care încerci să ajungi.


Pe lângă asta, cu siguranță este nevoie de o bază strategică de actualitate, pentru ca e-mailurile să fie livrate și recepționate de către publicul țintă conform planului. Chiar și după apariția unor tactici de implicare mai interesante, marketingul via e-mail a rămas o metodă cheie pentru a ajunge la publicul dorit.


Totuși, indiferent de modul în care oamenii privesc comunicarea prin e -mail, multe campanii de e-mail ale marketerilor nu reușesc să se conecteze cu clienții așa cum ar dori. Dar asta nu se datorează faptului că marketingul prin e-mail este de domeniul trecutului. Se datorează faptului că prea mulți marketeri au neglijat schimbarea recentă a paradigmei. Anume, clienții de astăzi au devenit mult mai sofisticați cu privire la așteptările pe care le au de la un anume conținut.


Iată trei moduri ușoare de a-ți îmbunătăți tacticile de e-mail marketing pentru o conexiune mai strânsă cu publicul și pentru creșterea implicării:


1. Segmentează-ți lista de clienți în mod strategic!


Unele dintre cele mai populare categorii pe care le folosim pentru a segmenta listele includ:

  • Titlul sau funcția postului

  • Date demografice

  • Istoricul cumpărăturilor

  • Activitatea pe site-ului web

  • Numărul de click-uri sau accesări ale userului

  • Numărul celor care au decis să se aboneze la newsletter

De ce este important acest lucru?


Pentru început, inbox-urile oamenilor sunt pline de e-mailuri de marketing. Cu cât ești mai insistent în a trimite mesaje care nu reușesc să stârnească interesele oamenilor, cu atât aceștia își vor pierde mai rapid interesul.


Totodată, având o gamă mai largă de categorii de oameni carora vrem să le captăm interesul, trebuie sa fim atenți și la principalele nevoi/puncte de interes ale acestora și să nu le trimitem subiecte care ies din sfera aceasta, de aceea ajută personalizarea atât a listelor, cât și a modului de prezentare a e-mailului.

Segmentarea listelor oferă această șansă de personalizare a comunicațiilor, creând mesaje personalizate la rândul lor, care rezonează mai bine cu publicul intenționat.


2. Folosește E-mail'uri Automatizate


În loc să trimiți e-mailuri generice către niște liste mari de contacte deloc organizate, încearcă mai degrabă o suită de mail-uri automatizată!


O astfel de campanie îți permite să contactezi clienții și perspectivele acestora pe baza acțiunilor lor.

De exemplu, dacă cineva și-a abandonat coșul de cumpărături online pe un site, să zicem, de comerț electronic, îi poți trimite rapid o ofertă de reduceri într-un moment strategic.

Făcând fiecare dintre interacțiunile cu oamenii din lista ta mai semnificativă, vei câștiga mai multă încredere din partea lor și vei obține o influență mai mare asupra deciziilor lor de cumpărare.2


3. Profită de datele pe care le ai despre clienții tăi


În marketingul modern, aceste date se dovedesc a fi extraordinar de utile. Și, deși majoritatea marketerilor recunosc acest lucru, prea puțini îl folosesc la adevăratul potențial.


Pentru că marketingul via e-mail să aibă un impact real, datele trebuie să fie înțelese și organizate ca lumea.


Marketerii trebuie să valorifice informațiile pe care le au la îndemână pentru a afla mai multe despre publicul lor și pentru a-și personaliza astfel comunicațiile.


Acest lucru ar putea însemna studierea datelor dispozitivului pentru a înțelege mai bine modul în care clienții vizualizează e-mailurile și apoi optimizarea mesajelor pentru mobil. De asemenea, ar putea însemna analizarea datelor obținute pe baza reclamațiilor făcute de anumiți clienți pentru a determina modalitățile optime de transmitere a acestor e-mailuri.


Chiar și informațiile care nu par relevante pot fi utile. Evaluarea modului în care clienții se comportă pe un site web sau pe un canal de socializare poate oferi o imagine mai vie a intereselor lor, determinând o îmbunătățire a modului de angajare cu aceștia.


Punerea acestor trei idei în practică te va ajuta să ridici ștacheta în acest joc de e-mail marketing.

  • Determină-ți clienții să aibă încredere în tine.. Trimite un număr rezonabil de e-mailuri și nu-i bombarda cu mesaje în fiecare zi.

  • Dovedește-le ca acorzi atenție intereselor lor - livrând doar informații relevante.

  • Oferă informații utile! Trebuie să dai, înainte să primești

Cam astea ar fi în mare așteptările abonaților/clienților din zilele noastre.


Nici ei, și nici inbox-urile lor, nu pleacă nicăieri, așa că ai răbdare, ascultă cele trei tips-uri de mai sus și vezi cum îți vei putea îmbunătăți semnificativ relația cu publicul pe care ți-l dorești.😉


bottom of page