top of page

Whatsapp Marketing - Studiu de Caz

La Sharp Digital încercăm mereu să facem mai mult cu mai puțin. Whatsapp Marketing-ul (outbound sau inbound) este o strategie ieftină la care poate apela orice brand.


Astfel, introducem tactici relevante pentru clienții clienților noștri, oricând avem posibilitatea.


Poți parcurge lista de exemple de sus până jos, sau te poți ajuta de cuprins-ul de mai jos pentru a sări direct la implementările care te interesează!Exemplu #1: Swiss Optik

Nișă: Optică Medicală


Swiss Optik este un client care activează în segmentul opticii medicale! Pentru ei, am creat o automatizare de confirmare a programărilor INSTANT pe whatsapp:

Confirmare WhatsApp Optică Medicală

Pacienții primesc acest mesaj pe WhatsApp imediat după ce completează unul din formularele de programare dedicate de pe www.swiss-optik.ro sau unul din formularele native din cadrul reclamelor Meta.


Acest past extra a fost introdus ca un BONUS pe lângă confirmarea pe E-mail și Telefonică și a îmbunătățit rata de prezență lunară cu 7.8%.


Poate mai important decât mărirea prezenței este că observațional pacienții se bucură mult mai tare de experiența programării, deoarece au opțiunea de a vorbi instant cu un reprezentant.


Exemplu #2: Soft Step

Nișă: Școală de Dans


Soft Step este o școală de dans în București care antrenează copii, adolescenți și adulți, atât hobby-istic cât și de performanță.


Achiziția de clienți a centrului se face cu ajutorul Facebook și Instagram Ads.


În urma reclamelor, cei interesați completează un formular pentru a se programa la o lecție demonstrativă. Ulterior, un reprezentant Soft Step revine pe whatsapp și pentru a face confirmările. Probleme:


1) Mulți dintre clienții potențiali nu erau cu adevărat interesați și completau formularul doar dintr-o dorință de moment. (aproximativ 30% din leaduri)


2) Se pierdea timp cu adăugarea în telefon și contactarea contactelor. Volumul de leaduri generat pentru Soft Step săptămânal este de aproximativ 70 potențiali. (aproximativ 2 ore pierdute săptămânal cu adăugirile în agendă)


 WhatsApp Marketing Școală de Dans

Soluții:


1) Am introdus un flow de mesaje automatizat către fiecare client potențial, care a redus la ZERO timpul consumat cu adăugarea numerelor în agendă și trimisul mesajelor.


2) Am adăugat o întrebare la finalul mesajelor de întâmpinare și am instruit reprezentantul Soft Step să continue conversația doar cu acele leaduri care răspund. În felul acesta am eliminat în totalitate timpul pierdut cu oamenii dezinteresați


Cele 2 soluții au scutit reprezentantul 15 ore de muncă efectivă/lună și au îmbunătățit considerabil experiența clienților potențiali cu școala!


Exemplu #3: House of Ads

Nișă: Școală Offline de Advertising


House of Ads este o școală de advertising care își desfășoară cursurile în format fizic.


Achiziția de clienți ai școlii se face prin tactici de guerilla marketing, marketing organic și promovare plătită pe facebook.


Problemă:

Strategiile inițială (clasică) de generare de leaduri producea clienți potențiali la un cost mult prea ridicat (129.14 lei/buc)


Soluție:

Am ales ca în loc să direcționăm lumea către website, să pornim o conversație cu ei pe whatsapp în care să avem oportunitatea să îi cunoaștem și să le comunicăm într-o manieră personală toate informațiile despre House of Ads:


Cu alte cuvinte, în loc să direcționăm traficul plătit către website, acesta a fost trimis direct pe whatsapp și "încălzit" de un reprezentant House of Ads.


Prețul per client potențial a scăzut cu 68% (40.77 lei/buc) iar userii care au optat să afle mai multe detalii despre școală s-au bucurat de o experiență inedită!

Exemplu #4: Halma San

Nișă: Clinică Medicală


Clinica HalmaSan este un client Sharp Digital care activează în segmentul medicinei!


Pacienții primesc acest mesaj pe WhatsApp imediat după ce completează unul dintre formularele native din cadrul reclamelor Meta.


Problema:


1) Timpul de contactare a leadurilor generate prin instant form era prea mare

Soluția:


2) Am creat o automatizare de follow-up instant pe WhatsApp.


Interacțiunea imediată cu un client care completează formularul cu intenția de a se programa este foarte importantă din motive psihologice.


Dorința oamenilor, în general, pentru a cumpăra un bun, sau pentru a realiza o programare scade exponențial cu trecerea timpului!


Această strategie a crescut rata de răspuns și, în directă legătură, procentul de programări!


Însă, poate mai important decât mărirea prezenței este că am observat că pacienții se bucură mult mai tare de experiența programării, deoarece au opțiunea de a vorbi instant cu un reprezentant.


bottom of page